Persoonlijke begeleiding

Een cliënt kan altijd meer dan we denken

Ik ondersteun vluchtelingen en immigranten* die het overzicht kwijt zijn in hun leven en geen regie meer hebben. Bijvoorbeeld met het opstellen van een begeleidingsplan en het uitvoeren hiervan. Deze cliënten vinden het vaak moeilijk om een eerste stap te maken waardoor er veel zaken blijven liggen en ze in een isolement raken.

Ik kijk altijd naar wat een cliënt wel kan. Dit doe ik met mijn ervaringsdeskundigheid en op basis van het onderzoek dat ik heb gedaan tijdens mijn masteropleiding sociaal werk. Hierbij is gebleken dat er vaak wordt gekeken naar wat een cliënt niet kan. Door focus te leggen op de kracht en kwaliteiten van de cliënt kan de cliënt bloeien zoals een bloem in de zon.

Op deze manier kunnen zij het gevoel van succes ervaren. Daarnaast leren ze de tegenslagen in hun leven als voordelen te gebruiken en kunnen daardoor meedoen in de maatschappij.

Voorbeeld casus

“Een cliënt waarvan 13 jaar lang door verschillende begeleiders werd gezegd dat ze niet kan leren, is door een goede uitleg binnen 2 maanden gaan ontbijten tijdens haar borstvoeding. Ze deed dit nooit omdat ze het nut er niet van in zag, maar was wel altijd moe na de borstvoeding. Na een uitleg waarom ontbijten voor haar en haar kind belangrijk is, snapte ze het volledig en heeft ze geleerd waarom het zo belangrijk is.”

* Mijn werkwijze sluit ook goed aan bij Nederlandse mensen met een zorgvraag. Als je een casus wilt bespreken neem gerust contact op.

Jouw gids: Belloh Williams

Optimistisch, doortastend, veerkrachtig, geduldig en recht door zee. Dat zijn woorden die mij goed omschrijven. Ik ben geboren in Liberia, dus heb veel ervaring met hoe je kunt verdwalen in een woud van regels in het mooie Nederland.

Tijdens mijn masteropleiding sociaal werk zag ik dat er veel wordt gekeken naar wat iemand allemaal niet kan. Ik kijk altijd naar wat je juist wel kan. Door focus te leggen op jouw krachten en kwaliteiten kun jij bloeien zoals een bloem in de zon.

De laatste verhalen

Onnodige miscommunicatie op het werk

55% van onze communicatie is lichaamstaal, hoe het klinkt is 38% en woorden zijn slechts 7%....

Anderen over Belloh:

Jan Cornelius

Door voorbeelden uit eigen leven laat Belloh zien hoe het begeleiden van vluchtelingen anders kan. Door focus te leggen op eigen kracht en de kwaliteiten van cliënten wordt het integratieproces versneld.

COA (Almelo)

Tijdens de workshop met consulenten en immigranten liet Belloh zien hoe we aansluiting kunnen vinden op de culturele belevingswereld van immigranten. Daarnaast gebruikt ze haar ervaringsdeskundigheid waardoor cliënten weer hoop krijgen in het leven.

Jan van Gorkum

Belloh luistert écht! Ik heb onze samenwerking als prettig ervaren , ze stelt veel vragen en kijkt goed mee naar wat er wel mogelijk is.