Over Belloh Williams

Mijn ervaring

Toen ik naar Nederland kwam, mocht ik geen Nederlands leren. Weken lang achter elkaar heb ik aan consulenten moeten vragen “Waarom?”. Maar het is me desondanks toch gelukt om de Nederlandse taal te leren.

Na het leren van de Nederlandse taal, wilde ik graag een opleiding volgen. Waarop ik te horen kreeg dat dit niet mogelijk was. Wederom was mijn belangrijkste vraag: “Waarom?”.

In 2020 heb zelfs een Masteropleiding afgerond, zonder hulp of tussenkomst van consulenten. Ik hou me altijd bezig met het waarom. Zonder goede waarom, worden mensen immers niet gemotiveerd om doelen te bereiken.

Mijn onderzoek

In 2019 heb ik een onderzoek afgerond waaruit blijkt dat cultuurverschillen de communicatie tussen vluchtelingen en consulenten beïnvloeden tijdens begeleidingsgesprekken.

Consulenten begrijpen vaak niet dat een vluchteling  achtergrondinformatie nodig heeft over de Nederlandse maatschappij, cultuur en gewoonten. Noch dat een statushouders niet aangeeft wanneer deze iets niet snapt, niet wil of ergens problemen mee heeft.

Met andere woorden, de consulent begreep niet dat het van belang is om “de waarom kant” van het verhaal uit te leggen. Daardoor worden verschillende informaties niet goed geïnterpreteerd en ontstaan er scheve verwachtingen. 

Deze bevindingen, in combinatie met mijn eigen ervaringen, maakt mij de ideale gesprekspartner voor iedereen die met integratie van vluchtelingen bezig is. Waarmee kan ik jou helpen?

 

Bekijk het aanbod

Coaching en Advies

Diversiteit en Inclusie blijkt voor veel organisaties lastig te zijn. Hoe zorg je ervoor dat iedereen erbij hoort? (En dat ook zo voelt.) Laat mij je hierbij helpen.

Trainingen

Leer alles over inclusief werkten. Wat doe je bijvoorbeeld met cultuurs- of communicatieverschillen? Tijdens mijn trainingen krijg je handvatten die je nodig hebt.