Trainingen Diversiteit & Inclusie

Binnen zorg, welzijn en overheid hebben professionals te maken met een brede doelgroep. Medewerkers willen graag leren om op een inclusieve manier te werken. Echter weten zij vaak niet hoe te beginnen, of laten ‘de regels’ het niet helemaal toe.

Hierdoor vallen veel mensen buiten de boot. Wat ze ook doen, ze krijgen geen kans om hun kennis en kwaliteit te gebruiken. (En voelen zich dus buitengesloten.)

Belangrijk voor inclusie

Het is belangrijk om je gehoord en gezien te voelen. Het gevoel van erbij horen. Ongeacht je achtergrond, leeftijd, cultuur, geaardheid, etc. Dat, als je hard werkt en je best doet, een kans krijgt om deel te nemen. Een echt onderdeel uit te maken van de samenleving. (Of binnen een organisatie.)

Alleen de vraag is: hoe verenig je Diversiteit & Inclusie?

Dit is waar ik bij help.

Hoe ga ik te werk tijdens trainingen?

Ik zet mijn ervaringsdeskundigheid in, op basis van het onderzoek dat ik heb gedaan tijdens mijn masteropleiding sociaal werk. Hierin bleek dat door cultuur sensitief aan de slag te gaan, professionals meer bewust worden. Bijvoorbeeld van non-verbale communicatie en de omgangsvormen tijdens begeleidingsgesprekken.

De training kan geheel op maat gemaakt worden. (Gebaseerd op de vragen van jouw organisatie.) Veel voorkomende onderwerpen vind je in het gele vlak.

 

Voorbeeld onderwerpen

  • Inzicht eigen culturele programmering
  • Verschillen in non-verbale communicatie
  • Strategie om begeleidingsproces te verbeteren
  • Gerelateerde onderwerpen op aanvraag